Dania z grilla cieszą się niezmienną popularnością nie tylko w sezonie grillowym. Klienci chętnie wybierają grillowane mięso, sery czy warzywa zarówno ze względu na ich wyjątkowo głęboki smak, jak i walory zdrowotne. Decydując się na zakup grilla do swojego lokalu, z pewnością spotkamy się z wersjami wodnymi i lawowymi; sprawdźmy, czy są warte uwagi.
Ekspozytory są doskonałym narzędziem organizacji bufetu. Pełnią zarówno funkcję ekspozycyjną, a więc reklamową, jak i ułatwiają pracę oraz wybór dania klientowi. Budują pozytywny image lokalu, pokazując, że jest otwarty na ludzi, a wybierane produkty są świeże i dobrej jakości. Poznaj dokładniej zalety zakupu ekspozytora i sprawdź, co może zrobić dla Twojego lokalu.
Jeśli myśląc o kawie zawsze widzimy oczami wyobraźni jej białą wersję, to z całą pewnością przyjdzie nam czasem ochota na cappuccino czy latte. I to niekoniecznie w kawiarni; raczej pod kocem, przed serialem, w trakcie domowego relaksu. Nie zawsze możemy sobie jednak pozwolić na ekspres do kawy; wówczas warto zaopatrzyć się w ręczny spieniacz do mleka.
Wybierając naczynia kuchenne, chcemy, by służyły nam przez wiele lat. Najlepiej bez konieczności żmudnego szorowania z grubej warstwy spalenizny po kilku miesiącach. Musimy pamiętać, by były dostosowane do rodzaju kuchenki, którą posiadamy; o tym często zapominamy. Warto zwrócić uwagę na stal nierdzewną, która nadaje się do wszystkich kuchenek.
Prowadzenie gastronomii to nie tylko dbanie o atmosferę w lokalu czy smak i oryginalność potraw, które się serwuje. To nie samo utrzymywanie kucharzy czy dbanie o najlepsze piece lub piękne naczynia. W reszcie to nie tylko dobrze wykształceni, opłacani i przygotowani do pracy kelnerzy. To także małe rzeczy, takie jak zadbanie o komfort pracy kucharza. Meble, na których przygotowuje potrawy przekładają się bowiem na ich smak.
Każdy zdaje sobie sprawę, że zmywarka to niezbędne narzędzie każdej kuchni, a przez niektórych nazywane jest największym wynalazkiem w historii ludzkości. Nie da się ukryć, że bez zmywarek i gastronomii byłoby niezwykle trudno, bowiem dziś przepisy sanepidu wymagają restrykcyjnego przestrzegania zasad higieny. Dlatego, ale nie tylko dlatego, powinieneś wiedzieć więcej o nowych maszynach.
Myśląc o firmie Smeg, tak naprawdę trzeba wspomnieć o trzech filarach ich działalności. To przede wszystkim jakość, to także styl oraz nowoczesność. Dzięki temu, że tak umiejętnie łączą je w kolejnych produktach, są dziś jednym z wiodących producentów sprzętów gospodarstwa domowego nie tylko we Włoszech, ale także w kuchniach w naszym kraju.
Prawidłowo przygotowywane potrawy powinny trafiać do klientów bardzo szybko, jednak wiele składników, które gromadzisz od dobrych dostawców, wymaga przebywania w chłodniach, by nie stracić swoich właściwości. Dlatego w prowadzeniu gastronomii bardzo ważne jest, by umieć dobrać odpowiednią szafę gastronomiczną do potrzeb lokalu. Jak to zrobić?