Profesjonalne piece konwekcyjno-parowy - Piec konwekcyjny gastronomiczny

Filtruj według
Producenci
Cena
Filtruj

Piec konwekcyjny, profesjonalny Smeg - ALFA420MFH-2

Piec wielofunkcyjny, 600 x 400 mm lub GN1/1, 4 blachy, elektromechaniczny, manualne nawilżanie, grill, grzałka góra-dół, grzałka dolna z wentylatorem. Wymiary (SxGxW): 798x747x563 mm. Zawias uchylny
Cena 12 915,00 zł
1134.36 zł x 12 rat
596.25 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piec konwekcyjny, profesjonalny Smeg - ALFA43XE1HDS

Piec wielofunkcyjny, 435 x 320 mm, 4 blachy, elektroniczny, 5 poziomów nawilżania + manualny, 3-etapowe pieczenie + nagrzewanie wstępne, regulacja prędkości wentylatora. Wymiary (SxGxW): 602x584x537 mm. Zawias uchylny
Cena 8 118,00 zł
713.02 zł x 12 rat
374.78 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny ADVANCE PureSteam 10GN-1/1 marki FAGOR model APW-101-E R SW S

Pojemność 10 x GN1/1. Właściwości: PureSteam: Bojler wyposażony w detektor kamienia, z funkcją automatycznego napełniania. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Inteligentny proces gotowania z automatyczną...
Cena 52 648,00 zł
4624.21 zł x 12 rat
2430.60 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny ADVANCE PureSteam 6GN-2/1, 12GN-1/1 marki FAGOR model APW-062-E R SW S

Pojemność 6 x GN2/1 - 12 x GN1/1. Właściwości: PureSteam: Bojler wyposażony w detektor kamienia, z funkcją automatycznego napełniania. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Inteligentny proces gotowania z...
Cena 57 194,00 zł
5023.50 zł x 12 rat
2640.48 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny ADVANCE PureSteam 10GN-2/1 marki FAGOR model APW-102-E R SW S

Pojemność 10 x GN2/1. Właściwości: PureSteam: Bojler wyposażony w detektor kamienia, z funkcją automatycznego napełniania. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Inteligentny proces gotowania z automatyczną...
Cena 65 912,00 zł
5789.22 zł x 12 rat
3042.96 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny ADVANCE PureSteam 20GN-1/1 marki FAGOR model APW-201-E R SW S T

Pojemność 20 x GN1/1. Właściwości: PureSteam: Bojler wyposażony w detektor kamienia, z funkcją automatycznego napełniania. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Inteligentny proces gotowania z automatyczną...
Cena 99 709,00 zł
8757.70 zł x 12 rat
4603.27 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny ADVANCE PureSteam 20GN-2/1 marki FAGOR model APW-202-E R SW S T

Pojemność 20 x GN2/1. Właściwości: PureSteam: Bojler wyposażony w detektor kamienia, z funkcją automatycznego napełniania. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Inteligentny proces gotowania z automatyczną...
Cena 125 043,00 zł
10982.85 zł x 12 rat
5772.86 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny ADVANCE DirectSteam 6GN-2/3 marki FAGOR model AW-0623-E R SW

Pojemność 6 x GN2/3. Właściwości: DirectSteam - model natryskowy. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Inteligentny proces gotowania z automatyczną regulacją. Centrum przepisów Fagor. iFunction:...
Cena 28 764,00 zł
2526.42 zł x 12 rat
1327.95 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny ADVANCE DirectSteam 6GN-1/1 marki FAGOR model AW-061-E R SW

Pojemność 6 x GN1/1. Właściwości: DirectSteam - model natryskowy. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Inteligentny proces gotowania z automatyczną regulacją. Centrum przepisów Fagor. iFunction:...
Cena 37 275,00 zł
3273.96 zł x 12 rat
1720.88 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny ADVANCE DirectSteam 10GN-1/1 marki FAGOR model AW-101-E R SW

Pojemność 10 x GN1/1. Właściwości: DirectSteam - model natryskowy. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Inteligentny proces gotowania z automatyczną regulacją. Centrum przepisów Fagor. iFunction:...
Cena 41 610,00 zł
3654.71 zł x 12 rat
1921.01 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny ADVANCE DirectSteam 6GN-2/1, 12GN-1/1 marki FAGOR model AW-062-E R SW

Pojemność 6 x GN2/1 - 12 x GN1/1. Właściwości: DirectSteam - model natryskowy. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Inteligentny proces gotowania z automatyczną regulacją. Centrum przepisów Fagor....
Cena 51 527,00 zł
4525.75 zł x 12 rat
2378.85 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piece konwekcyjno-parowe

Dzięki urządzeniom wielofunkcyjnym można tworzyć w kuchni najbardziej wymagające dzieła kulinarne. Jest to szczególnie ważne w branży gastronomicznej i restauracyjnej, w których każde, nawet najmniejsze uchybienie może być zauważone przez klientów. Właśnie dlatego piece konwekcyjno parowe cieszą się uznaniem przez licznych szefów kuchni, ale także przez amatorów smacznego jedzenia. Czy jest to sprzęt dla każdego?

Piece konwekcyjno parowe - świetne rozwiązanie na co dzień

Piece o budowie konwekcyjnej to prawdziwe kombajny do tworzenia kulinarnych cudów. Umożliwiają całą gamę aktywności, jakie można sobie tylko wyobrazić, służą do:

  • pieczenia,
  • grillowania,
  • odgrzewania,
  • smażenia,
  • blanszowania,
  • gotowania.

Dzięki bogatej kombinacji funkcji, piec konwekcyjny można śmiało uznać za niezbędny sprzęt gastronomiczny, bez którego nie warto otwierać książki z przepisami. Jest to świetny sposób na przygotowywanie apetycznych potraw, które jednocześnie będą zdrowe, niskokaloryczne oraz po prostu smaczne. Dania mięsne lub rybne, poddane działaniu pary są delikatne i soczyste.

Możesz z niego korzystać przy różnych okazjach - grillować z przyjaciółmi w czasie weekendu, odgrzewać dania, gdy nie masz czasu lub tworzyć niezwykłe kompozycje na specjalne okazje. Aby piec był w pełni uniwersalny, warto do niego dobrać praktyczny sprzęt, jakim jest płyta gazowa SMEG lub płyta indukcyjna. Wewnątrz pieca warto umieścić tace, dzięki którym będzie można przygotowywać kilka potraw jednocześnie.

Jaki piec konwekcyjny będzie najlepszy?

Nowoczesny piec to sprzęt gastronomiczny, który może obsłużyć wielu klientów w restauracji. W tym wypadku najbardziej liczy się jego moc i możliwość zasilania w prąd elektryczny lub gaz. Dlatego warto dobrać piec pod względem instalacji, jaka działa na zapleczu w lokalu. Warto wziąć pod uwagę takie aspekty jak:

  • rozmiary pieca – jego szerokość, wysokość oraz głębokość,
  • pojemność - w profesjonalnej gastronomii oznaczana jako GN, czyli Gastro Norm. Jest to pewna miara określająca możliwości obsługiwania pojedynczych pojemników. Zwykle piec może mieć od 6 do 12 pojemników GN,
  • możliwość korzystania z nowoczesnych funkcji - wyświetlacza LED, elektronicznych książek kucharskich lub automatyzacji w przygotowywaniu dań.

Każdy piec konwekcyjno parowy posiada specjalistyczny układ, który sprawia, że filtruje powietrze i nie pozwala, by zapachy przenikały się wzajemnie. Pieczenie w takim urządzeniu redukuje czas, niezbędny na przygotowanie potraw i ułatwia serwowanie wielu posiłków.

Czym się różni piec konwekcyjny od konwekcyjno parowego?

Piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe to dwa typy urządzeń gastronomicznych, które różnią się sposobem działania i możliwościami. Piec konwekcyjno-parowy, oprócz cyrkulacji gorącego powietrza, oferuje także funkcję gotowania na parze, co pozwala na przygotowanie zdrowszych potraw. Piece konwekcyjne wykorzystują jedynie gorące powietrze do równomiernego pieczenia. Piece konwekcyjno-parowe, takie jak te oferowane przez Smeg, Fagor, są bardziej wszechstronne i nadają się do szerokiego wyboru dań w lokalach gastronomicznych. Dzięki regulacji wilgotności i wielofunkcyjności, przyspieszają obróbkę cieplną i poprawiają jakość przygotowywanych potraw. Wyposaż się w piece gastronomiczne i wejdź na wyższy poziom w swojej restauracji!

Na co zwrócić uwagę wybierając piec konwekcyjny do gastronomii?

Wybierając piec konwekcyjny do gastronomii, zwróć uwagę na kilka kluczowych aspektów. Najważniejsze jest dopasowanie pieca do specyfiki lokalu gastronomicznego. Piec powinien być wielofunkcyjny, umożliwiający różnorodne techniki obróbki termicznej. Ważna jest również jego wydajność i energooszczędność. Piece konwekcyjne wyposażone w sterowanie elektroniczne zapewniają precyzję i łatwość obsługi. Dostępne są zarówno modele elektryczne, jak i gazowe, co pozwala na dopasowanie sprzętu do konkretnych potrzeb każdej kuchni.

Zobacz również inne kategorie:

Witryny na alkohol

Okapy przemysłowe

Profesjonalny grill węglowy