Profesjonalne piece konwekcyjno-parowy - Piec konwekcyjny gastronomiczny

Filtruj według
Producenci
Cena
Filtruj

Piec konwekcyjny, profesjonalny Smeg - ALFA43X

Piec konwekcyjny, 4 blachy, elektromechaniczny. Wymiary (SxGxW): 602x584x537 mm. Zawias uchylny
Cena 3 751,50 zł
329.50 zł x 12 rat
173.20 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjny, profesjonalny Smeg - ALFA43XEH

Piec konwekcyjny, 4 blachy, elektroniczny, 3 poziomy nawilżania. Wymiary (S x G x W): 602 x 584 x 537 mm. Zawias uchylny
Cena 5 659,00 zł
497.04 zł x 12 rat
261.26 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjny, profesjonalny Smeg - ALFA43XE1HDS

Piec wielofunkcyjny, 435 x 320 mm, 4 blachy, elektroniczny, 5 poziomów nawilżania + manualny, 3-etapowe pieczenie + nagrzewanie wstępne, regulacja prędkości wentylatora. Wymiary (SxGxW): 602x584x537 mm. Zawias uchylny
Cena 8 118,00 zł
713.02 zł x 12 rat
374.78 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjny, profesjonalny Smeg - ALFA420H-2

Piec konwekcyjny, 4 blachy, elektromechaniczny, manualne nawilżanie. Wymiary (SxGxW): 798x747x563 mm. Zawias uchylny
Cena 11 685,00 zł
1026.32 zł x 12 rat
539.46 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjny, profesjonalny Smeg - ALFA425H-2

Piec konwekcyjny, 4 blachy, elektromechaniczny, manualne nawilżanie. Wymiary (SxGxW): 798x747x563 mm. Zawiasy po lewej stronie
Cena 12 915,00 zł
1134.36 zł x 12 rat
596.25 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjny, profesjonalny Smeg - ALFA420MFH-2

Piec wielofunkcyjny, 600 x 400 mm lub GN1/1, 4 blachy, elektromechaniczny, manualne nawilżanie, grill, grzałka góra-dół, grzałka dolna z wentylatorem. Wymiary (SxGxW): 798x747x563 mm. Zawias uchylny
Cena 12 915,00 zł
1134.36 zł x 12 rat
596.25 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjny, profesjonalny Smeg - ALFA625H-2

Piec konwekcyjny, 6 blach, elektromechaniczny, manualne nawilżanie. Wymiary (SxGxW): 798x757x793 mm. Zawiasy po lewej stronie
Cena 15 375,00 zł
1350.43 zł x 12 rat
709.82 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjny, profesjonalny Smeg - ALFA1035H-2

Piec konwekcyjny, 10 blach, elektromechaniczny, manualne nawilżanie. Wymiary (SxGxW): 798x772x1100 mm. Zawiasy po lewej stronie
Cena 22 755,00 zł
1998.63 zł x 12 rat
1050.53 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjny Smeg - ALFA1035HR-2

Piec konwekcyjny, 10 blach, elektromechaniczny, manualne nawilżanie. Wymiary (SxGxW): 798x772x1100 mm. Zawiasy po prawej stronie
Cena 22 755,00 zł
1998.63 zł x 12 rat
1050.53 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny CONCEPT DirectSteam 6GN-2/3 marki FAGOR model CW-0623-E R SW

Pojemność 6 x GN2/3. Właściwości: DirectSteam - model natryskowy. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Centrum przepisów Fagor. iFunction: regeneracja, gotowanie próżniowe, gotowanie nocne, fermentacja,...
Cena 23 263,61 zł
2043.30 zł x 12 rat
1074.01 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny CONCEPT DirectSteam 6GN-1/1 marki FAGOR model C-061-E R SW

Pojemność 6 x GN1/1. Właściwości: DirectSteam - model natryskowy. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Centrum przepisów Fagor. iFunction: regeneracja, gotowanie próżniowe, gotowanie nocne, fermentacja,...
Cena 25 822,62 zł
2268.07 zł x 12 rat
1192.15 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny CONCEPT Pure Steam 6GN-2/3 marki FAGOR model CPW-0623-E R SW S

Pojemność 6 x GN2/3. Właściwości: PureSteam: Bojler wyposażony w detektor kamienia, z funkcją automatycznego napełniania. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Centrum przepisów Fagor. iFunction:...
Cena 26 659,33 zł
2341.56 zł x 12 rat
1230.78 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjno- parowy elektryczny ADVANCE DirectSteam 6GN-2/3 marki FAGOR model AW-0623-E R SW

Pojemność 6 x GN2/3. Właściwości: DirectSteam - model natryskowy. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Inteligentny proces gotowania z automatyczną regulacją. Centrum przepisów Fagor. iFunction:...
Cena 28 763,55 zł
2526.38 zł x 12 rat
1327.93 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny CONCEPT DirectSteam 6GN-1/1 marki FAGOR model CW-061-E R SW

Pojemność 6 x GN1/1. Właściwości: DirectSteam - model natryskowy. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Centrum przepisów Fagor. iFunction: regeneracja, gotowanie próżniowe, gotowanie nocne, fermentacja,...
Cena 29 345,65 zł
2577.50 zł x 12 rat
1354.80 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny CONCEPT DirectSteam 10GN-1/1 marki FAGOR model C-101-E R SW

Pojemność 10 x GN1/1. Właściwości: DirectSteam - model natryskowy. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Centrum przepisów Fagor. iFunction: regeneracja, gotowanie próżniowe, gotowanie nocne, fermentacja,...
Cena 30 252,47 zł
2657.15 zł x 12 rat
1396.67 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny CONCEPT DirectSteam 10GN-1/1 marki FAGOR model CW-101-E R SW

Pojemność 10 x GN1/1. Właściwości: DirectSteam - model natryskowy. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Centrum przepisów Fagor. iFunction: regeneracja, gotowanie próżniowe, gotowanie nocne, fermentacja,...
Cena 33 188,78 zł
2915.06 zł x 12 rat
1532.23 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjno-parowy elektryczny CONCEPT Pure Steam 6GN-1/1 marki FAGOR model CPW-061-E R SW S

Pojemność 6 x GN1/1. Właściwości: PureSteam: Bojler wyposażony w detektor kamienia, z funkcją automatycznego napełniania. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Centrum przepisów Fagor. iFunction:...
Cena 34 861,28 zł
3061.96 zł x 12 rat
1609.44 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piec konwekcyjno-parowy gazowy CONCEPT DirectSteam 6GN-1/1 marki FAGOR model CW-061-G NG R SW

Pojemność 6 x GN1/1. Właściwości: DirectSteam - model natryskowy. iCooking (książka kulinarna): mięso, drób, ryby, owoce morza, warzywa, ryż i rośliny strączkowe, jajka i nabiał, ciasta i chleb. Centrum przepisów Fagor. iFunction: regeneracja, gotowanie próżniowe, gotowanie nocne, fermentacja,...
Cena 36 126,95 zł
3173.12 zł x 12 rat
1667.87 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Piece konwekcyjno-parowe

Dzięki urządzeniom wielofunkcyjnym można tworzyć w kuchni najbardziej wymagające dzieła kulinarne. Jest to szczególnie ważne w branży gastronomicznej i restauracyjnej, w których każde, nawet najmniejsze uchybienie może być zauważone przez klientów. Właśnie dlatego piece konwekcyjno parowe cieszą się uznaniem przez licznych szefów kuchni, ale także przez amatorów smacznego jedzenia. Czy jest to sprzęt dla każdego?

Piece konwekcyjno parowe - świetne rozwiązanie na co dzień

Piece o budowie konwekcyjnej to prawdziwe kombajny do tworzenia kulinarnych cudów. Umożliwiają całą gamę aktywności, jakie można sobie tylko wyobrazić, służą do:

  • pieczenia,
  • grillowania,
  • odgrzewania,
  • smażenia,
  • blanszowania,
  • gotowania.

Dzięki bogatej kombinacji funkcji, piec konwekcyjny można śmiało uznać za niezbędny sprzęt gastronomiczny, bez którego nie warto otwierać książki z przepisami. Jest to świetny sposób na przygotowywanie apetycznych potraw, które jednocześnie będą zdrowe, niskokaloryczne oraz po prostu smaczne. Dania mięsne lub rybne, poddane działaniu pary są delikatne i soczyste.

Możesz z niego korzystać przy różnych okazjach - grillować z przyjaciółmi w czasie weekendu, odgrzewać dania, gdy nie masz czasu lub tworzyć niezwykłe kompozycje na specjalne okazje. Aby piec był w pełni uniwersalny, warto do niego dobrać praktyczny sprzęt, jakim jest płyta gazowa SMEG lub płyta indukcyjna. Wewnątrz pieca warto umieścić tace, dzięki którym będzie można przygotowywać kilka potraw jednocześnie.

Jaki piec konwekcyjny będzie najlepszy?

Nowoczesny piec to sprzęt gastronomiczny, który może obsłużyć wielu klientów w restauracji. W tym wypadku najbardziej liczy się jego moc i możliwość zasilania w prąd elektryczny lub gaz. Dlatego warto dobrać piec pod względem instalacji, jaka działa na zapleczu w lokalu. Warto wziąć pod uwagę takie aspekty jak:

  • rozmiary pieca – jego szerokość, wysokość oraz głębokość,
  • pojemność - w profesjonalnej gastronomii oznaczana jako GN, czyli Gastro Norm. Jest to pewna miara określająca możliwości obsługiwania pojedynczych pojemników. Zwykle piec może mieć od 6 do 12 pojemników GN,
  • możliwość korzystania z nowoczesnych funkcji - wyświetlacza LED, elektronicznych książek kucharskich lub automatyzacji w przygotowywaniu dań.

Każdy piec konwekcyjno parowy posiada specjalistyczny układ, który sprawia, że filtruje powietrze i nie pozwala, by zapachy przenikały się wzajemnie. Pieczenie w takim urządzeniu redukuje czas, niezbędny na przygotowanie potraw i ułatwia serwowanie wielu posiłków.

Czym się różni piec konwekcyjny od konwekcyjno parowego?

Piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe to dwa typy urządzeń gastronomicznych, które różnią się sposobem działania i możliwościami. Piec konwekcyjno-parowy, oprócz cyrkulacji gorącego powietrza, oferuje także funkcję gotowania na parze, co pozwala na przygotowanie zdrowszych potraw. Piece konwekcyjne wykorzystują jedynie gorące powietrze do równomiernego pieczenia. Piece konwekcyjno-parowe, takie jak te oferowane przez Smeg, Fagor, są bardziej wszechstronne i nadają się do szerokiego wyboru dań w lokalach gastronomicznych. Dzięki regulacji wilgotności i wielofunkcyjności, przyspieszają obróbkę cieplną i poprawiają jakość przygotowywanych potraw. Wyposaż się w piece gastronomiczne i wejdź na wyższy poziom w swojej restauracji!

Na co zwrócić uwagę wybierając piec konwekcyjny do gastronomii?

Najważniejsze jest dopasowanie pieca do specyfiki lokalu gastronomicznego. Piec powinien być wielofunkcyjny, umożliwiający różnorodne techniki obróbki termicznej. Ważna jest również jego wydajność i energooszczędność. Piece konwekcyjne wyposażone w sterowanie elektroniczne zapewniają precyzję i łatwość obsługi. Dostępne są zarówno modele elektryczne, jak i gazowe, co pozwala na dopasowanie sprzętu do konkretnych potrzeb każdej kuchni.

Czym się różni piec konwekcyjny od piekarnika?

Piec konwekcyjny działa inaczej niż tradycyjny piekarnik, dzięki zastosowaniu wentylatora, który równomiernie rozprowadza gorące powietrze po całej komorze. To pozwala na szybsze i bardziej równomierne pieczenie potraw, a także na przygotowywanie większej ilości jedzenia jednocześnie. W piecach konwekcyjnych temperatura może być niższa niż w piekarnikach, co przekłada się na oszczędność energii. Piekarnik tradycyjny natomiast nagrzewa się od grzałek umieszczonych na górze lub na dole, co może prowadzić do nierównomiernego pieczenia. Dodatkowo piec konwekcyjny umożliwia uzyskanie bardziej chrupiącej skórki dzięki intensywnemu obiegowi powietrza.

Co można zrobić w piecu konwekcyjnym?

Piec konwekcyjny daje szerokie możliwości kulinarne dzięki równomiernemu rozprowadzaniu ciepła. Idealnie sprawdza się przy pieczeniu mięs, warzyw i wypieków, ponieważ zapewnia chrupiącą skórkę oraz soczyste wnętrze potraw. W piecu konwekcyjnym można także szybko przyrządzić ryby i owoce morza, zachowując ich delikatność. Jest doskonały do wypieku chleba, bułek czy ciast, ponieważ intensywny obieg powietrza pomaga uzyskać puszystość i równomierne zrumienienie. Dzięki tej technologii można piec kilka potraw jednocześnie, bez ryzyka przenikania się aromatów.

Zobacz również inne kategorie:

Witryny na alkohol

Okapy przemysłowe

Profesjonalny grill węglowy