Zmywarka podblatowa do szkła EVO Concept marki FAGOR model CO-350 COLD DD
- Ekspresowa wysyłka
Zmywarka pod blat jest najmniejszym typem wśród tego typu urządzeń przeznaczonych dla gastronomii. Urządzenie na pierwszy rzut oka przypomina domową zmywarkę pod blat kuchenny, ale jest od niej dużo bardziej zaawansowane technologicznie.
Charakteryzuje się przede wszystkim wysoką wydajnością, która sprawia, że jest to idealne rozwiązanie dla gastronomii i hotelarstwa. W ofercie naszego sklepu mamy zmywarki podblatowe wyróżniających się jakością marek SMEG, Classeq i Fagor.
Zmywarki podblatowe występują w różnych rozmiarach. Wielkość urządzenia przekłada się na jego pojemność. To z kolei kluczowy parametr decydujący o tym, jak wiele naczyń może być zmywanych jednocześnie.
Najpopularniejsze są zmywarki podblatowe 60 cm (a dokładnie od 58 do 60 cm). Taki rozmiar pozwala optymalnie wkomponować urządzenie w przestrzeń roboczą i zaoszczędzić sporo miejsca. Na rynku dostępne są również urządzenia mniejsze i większe.
Najważniejszą cechą, na jaką powinny zwracać uwagę osoby inwestujące w urządzenie dla gastronomii (czy to w zmywarkę podblatową, zmywarkę tunelową czy zmywarkę kapturową) jest wydajność pracy.
Określana jest najczęściej w liczbie koszy z naczyniami, które sprzęt może zmyć w czasie godziny. U nas znajdziesz najlepsze urządzenia, które obsługują od 30 do ponad 70 koszy.
Liczy się też wielkość pojemnika, do którego ładowane są naczynia. Różni się ona, w zależności od wielkości maszyny. Im większa, tym więcej szklanek czy sztućców można umyć jednocześnie.
Kupując zmywarkę podblatową, trzeba też zwrócić uwagę na napięcie zasilania. Może to być powszechne 230 V lub 400 V, czyli trójfazowe. Pierwsze jest standardowym napięciem, które mamy zarówno w gniazdkach domowych, jak i w małych zakładach gastronomicznych. Aby zapewnić napięcie trójfazowe trzeba dysponować odpowiednią instalacją. Wyższe napięcie pozwala urządzeniu pracować z większą mocą, która przekłada się na wydajność i szybkość mycia naczyń.
Istotne są ponadto programy pracy, w jakie wyposażona jest zmywarka podblatowa. Mniej zabrudzone lub delikatne naczynia można myć w niższej temperaturze, bardziej zabrudzone, a także patelnie czy garnki będą wymagały temperatury wyższej. Producenci zmywarek podblatowych często instalują w nich programy przeznaczone do konkretnych typów naczyń, na przykład szklanych lub blach.
Znajdziesz u nas modele przeznaczone do konkretnych zadań (np. zmywarkę do tac i pojemników – do ciastkarni czy piekarni). Większość oferowanych przez nas urządzeń jest jednak na tyle uniwersalnych, że dobrze sprawdzą się wszędzie, bez względu na rodzaj prowadzonej działalności: czy to w kawiarni, restauracji, hotelu czy kuchni w przedszkolu.
Na jeszcze lepsze efekty i komfort pracy mogą wpłynąć dodatkowe funkcje zmywarek podblatowych. To m.in. kontrolowanie mocy pompy zmywania dla najlepszej ochrony delikatnego szkła (niskie ciśnienie wody na starcie), zmiękczanie wody, zimne płukanie czy termoakustyczna izolacja drzwi.
Podsumowując, zmywarka pod blat znacząco poprawia efektywność pracy. Pozwala na wygodną organizację stanowiska, nie zabierając miejsca przestrzeni roboczej, co w kuchni ma ogromne znaczenie. Sprawdź naszą ofertę!
Zobacz również inne kategorie: