Kuchnie indukcyjne gastronomiczne

Kuchnia indukcyjna marki FAGOR model C-I725

Ceramiczne szkło o grubości 6 mm, hermetycznie zamknięte w blacie ze stali nierdzewnej AISI-304 o grubości 1,5 mm.Obszary gotowania oznaczone okręgiem o średnicy 260 mm, o mocy 5 kW na każdym obszarze, szybkie nagrzewanie i idealne do obsługi à la carte. Idealna kontrola gotowania dzięki...
Cena 27 552,31 zł
2419.99 zł x 12 rat
1272.01 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Kuchnia indukcyjna marki FAGOR model C-I925

Pola grzewcze z przełącznikiem temperatury grzania.Regulator z 10 poziomami mocy
Cena 30 193,43 zł
2651.97 zł x 12 rat
1393.94 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Kuchnia indukcyjna marki FAGOR model C-I745

Ceramiczne szkło o grubości 6 mm, hermetycznie zamknięte w blacie ze stali nierdzewnej AISI-304 o grubości 1,5 mm. Obszary gotowania oznaczone okręgiem o średnicy 260 mm, o mocy 5 kW na każdym obszarze, szybkie nagrzewanie i idealne do obsługi à la carte. Idealna kontrola gotowania dzięki...
Cena 44 772,62 zł
3932.49 zł x 12 rat
2067.02 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Kuchnia indukcyjna marki FAGOR model C-I945

Pola grzewcze z przełącznikiem temperatury grzania. Regulator z 10 poziomami mocy
Cena 48 101,00 zł
4224.83 zł x 12 rat
2220.68 zł x 24 rat
  • Ekspresowa wysyłka

Kuchnie indukcyjne gastronomiczne

Gastronomia to potężny dział gospodarki, który opiera się na prowadzeniu placówek powiązanych z żywnością. Wiąże się to nie tylko z umiejętnością zarządzania interesem, ale także z wiedzą kulinarną i odpowiednim przygotowaniem i podawaniem zamówień. W celu realizacji powierzonych gastronomii działań muszą one zainwestować w sprzęt umożliwiający najwyższej jakości obsługę klienta. Pomieszczenia kuchenne wyposaża się w profesjonalny osprzęt do przyrządzania potraw i napojów, a także ich odpowiedniego przechowywania i podawania. Jednym z najważniejszym elementów takiego miejsca są kuchnie, czyli urządzenia służące do gotowania, pieczenia i smażenia produktów spożywczych. Z tego powodu wybór odpowiedniego modelu staje się jedną z najważniejszych do podjęcia decyzji.

Alternatywa kuchenek gazowych

Kuchenki to sprzęt, z którego korzystamy od lat. Jest niezastąpionym i niemalże koniecznym elementem naszego wyposażenia kuchni. Nie bez powodu ich różnorodność pozwala nam dostosowanie urządzenia pod nasze potrzeby. Szczególnie istotne jest to przy prowadzeniu placówek gastronomicznych, które wymagają wydajnego sprzętu stawiającego na szybkość, ale także jakość działania. Polecanym rodzajem kuchenek w tym przypadku są kuchenki indukcyjne wolnostojące. W przeciwieństwie do opcji gazowej posiadają one szklaną płytę z zamontowanymi pod spodem cewkami indukcyjnymi. Ich celem jest wytworzenie ciepła, które przedostaje się do naczynia przy bezpośredniej styczności z powierzchnią płyty. Przewagą względem tradycyjnych modeli jest również fakt, że płyta indukcyjna obsługuje jedynie dedykowane jej naczynia obniżając w ten sposób ryzyko ich uszkodzenia, a także w większości posiada opcję timera, który wyłącza opcję grzania w ustalonym przez nas czasie. W efekcie oznacza to większe bezpieczeństwo i komfort z korzystania sprzętu.

Detale wyróżniające kuchnie indukcyjne gastronomiczne

Rynek oferuje wiele rodzajów kuchenek, które różnią się między sobą rozmiarami, wyglądem, ale także specyfikacją. Posiadać mogą jeden bądź wiele piekarników elektrycznych znajdujących się pod strefą grzewczą. Te z kolei posiadają różne funkcje pieczenia, a także pojemność. Odmienne są także płyty indukcyjne, które wyróżniają się rozmieszczeniem oraz oznaczeniem stref, powłoką pokrywającą szybę, a także sposobem obsługi. Warto pamiętać, że najważniejszym aspektem kuchenki jest jej funkcjonalność, natomiast dodatkowym atutem jest wygląd, łatwość czyszczenia oraz adekwatna cena.