Blog Iguana

Charakterystyka nowoczesnych ekspresów BRAVILOR
22 odsłony
Porady

Powszechnie wiadomo, że ekspresy w firmie to coś znacznie więcej niż zaparzacze kawy. To miejsca spotkań, prowadzenia rozmów typu small talk. Dla wielu także ozdoba wnętrza. Szukając sprzętu, który spełni wszystkie wymogi i stanie się ulubionym wyposażeniem biura warto zwrócić uwagę na markę BRAVILOR. Oferowane przez holenderską firmę produkty zachwycają mnogością rozwiązań, pysznym smakiem serwowanej kawy oraz eleganckim designem.

Jakie akcesoria barmańskie przydadzą się na weselu?
30 odsłony
Porady

Wesele to nie tylko radosny dzień w życiu pary młodej, ale również impreza, która musi być jak najlepiej zorganizowana. Właśnie dlatego nie może na niej zabraknąć podstawowych akcesoriów barmańskich, dzięki którym wszystko będzie przebiegać zgodnie z planem. O czym nie należy zapominać?

Doradzamy jak wybrać profesjonalny piec do pizzy
115 odsłony
Porady

Wykonanie idealnej pizzy nie ogranicza się tylko do opracowania odpowiedniej receptury. Równie ważny jest sprzęt, jaki wykorzystujesz do jej upieczenia. Na co zwrócić uwagę wybierając piec do pizzy, aby umożliwił przyrządzenie dania, które zasmakuje Twoim klientom? Podpowiadamy, jak wybrać odpowiednie urządzenie.

O czym pamiętać dostosowując lokal pod gastronomię?
56 odsłony
Porady

Jeśli ktoś chce otworzyć lokal gastronomiczny, musi pamiętać o wielostopniowych przygotowaniach. Każda taka placówka musi bowiem spełniać szereg wymogów, które sprawią, że będzie mogła rozpocząć działalność w karmieniu ludzi. Na co dokładnie trzeba zwrócić uwagę, zanim lokal gastronomiczny będzie mógł zacząć pełnić swoją funkcję?

Jak dbać o higienę w lokalach gastronomicznych podczas epidemii?
28 odsłony
Porady

Każdy rodzaj epidemii sprawia, że lokale gastronomiczne są narażone na szybkie roznoszenie zarazków. Aby tego unikać, zawsze trzeba zadbać o odpowiednie przygotowanie miejsca pracy oraz samych pracowników. Jeśli jednak nie zdajesz sobie sprawy, co robić, by zachować jak najbardziej sterylny i bezpieczny lokal gastronomiczny, powinieneś pomyśleć o kilku rzeczach.

Grille wodne i Lava grille — czym są i czy warto w nie zainwestować?
16 odsłony
Porady

Dania z grilla cieszą się niezmienną popularnością nie tylko w sezonie grillowym. Klienci chętnie wybierają grillowane mięso, sery czy warzywa zarówno ze względu na ich wyjątkowo głęboki smak, jak i walory zdrowotne. Decydując się na zakup grilla do swojego lokalu, z pewnością spotkamy się z wersjami wodnymi i lawowymi; sprawdźmy, czy są warte uwagi.

Ekspozytory bufetowe jako niezbędne wyposażenie do lokalu
17 odsłony
Porady

Ekspozytory są doskonałym narzędziem organizacji bufetu. Pełnią zarówno funkcję ekspozycyjną, a więc reklamową, jak i ułatwiają pracę oraz wybór dania klientowi. Budują pozytywny image lokalu, pokazując, że jest otwarty na ludzi, a wybierane produkty są świeże i dobrej jakości. Poznaj dokładniej zalety zakupu ekspozytora i sprawdź, co może zrobić dla Twojego lokalu.

Nowoczesne spieniacze do mleka jako eleganckie i praktyczne rozwiązanie
16 odsłony
Porady

Jeśli myśląc o kawie zawsze widzimy oczami wyobraźni jej białą wersję, to z całą pewnością przyjdzie nam czasem ochota na cappuccino czy latte. I to niekoniecznie w kawiarni; raczej pod kocem, przed serialem, w trakcie domowego relaksu. Nie zawsze możemy sobie jednak pozwolić na ekspres do kawy; wówczas warto zaopatrzyć się w ręczny spieniacz do mleka.

Wszystko co należy wiedzieć o naczyniach ze stali nierdzewnej
18 odsłony
Porady

Wybierając naczynia kuchenne, chcemy, by służyły nam przez wiele lat. Najlepiej bez konieczności żmudnego szorowania z grubej warstwy spalenizny po kilku miesiącach. Musimy pamiętać, by były dostosowane do rodzaju kuchenki, którą posiadamy; o tym często zapominamy. Warto zwrócić uwagę na stal nierdzewną, która nadaje się do wszystkich kuchenek.

Dlaczego warto wyposażyć lokal gastronomiczny w meble ze stali nierdzewnej?
20 odsłony
Porady

Prowadzenie gastronomii to nie tylko dbanie o atmosferę w lokalu czy smak i oryginalność potraw, które się serwuje. To nie samo utrzymywanie kucharzy czy dbanie o najlepsze piece lub piękne naczynia. W reszcie to nie tylko dobrze wykształceni, opłacani i przygotowani do pracy kelnerzy. To także małe rzeczy, takie jak zadbanie o komfort pracy kucharza. Meble, na których przygotowuje potrawy przekładają się bowiem na ich smak.