Porady
Śledź za darmo wysokiej jakości treści tworzone przez nasz zespół.

Grille wodne i Lava grille — czym są i czy warto w nie zainwestować?

Dania z grilla cieszą się niezmienną popularnością nie tylko w sezonie grillowym. Klienci chętnie wybierają grillowane mięso, sery czy warzywa zarówno ze względu na ich wyjątkowo głęboki smak, jak i walory zdrowotne. Decydując się na zakup grilla do swojego lokalu, z pewnością spotkamy się z wersjami wodnymi i lawowymi; sprawdźmy, czy są warte uwagi.

Ekspozytory bufetowe jako niezbędne wyposażenie do lokalu

Ekspozytory są doskonałym narzędziem organizacji bufetu. Pełnią zarówno funkcję ekspozycyjną, a więc reklamową, jak i ułatwiają pracę oraz wybór dania klientowi. Budują pozytywny image lokalu, pokazując, że jest otwarty na ludzi, a wybierane produkty są świeże i dobrej jakości. Poznaj dokładniej zalety zakupu ekspozytora i sprawdź, co może zrobić dla Twojego lokalu.

Nowoczesne spieniacze do mleka jako eleganckie i praktyczne rozwiązanie

Jeśli myśląc o kawie zawsze widzimy oczami wyobraźni jej białą wersję, to z całą pewnością przyjdzie nam czasem ochota na cappuccino czy latte. I to niekoniecznie w kawiarni; raczej pod kocem, przed serialem, w trakcie domowego relaksu. Nie zawsze możemy sobie jednak pozwolić na ekspres do kawy; wówczas warto zaopatrzyć się w ręczny spieniacz do mleka.

Wszystko co należy wiedzieć o naczyniach ze stali nierdzewnej

Wybierając naczynia kuchenne, chcemy, by służyły nam przez wiele lat. Najlepiej bez konieczności żmudnego szorowania z grubej warstwy spalenizny po kilku miesiącach. Musimy pamiętać, by były dostosowane do rodzaju kuchenki, którą posiadamy; o tym często zapominamy. Warto zwrócić uwagę na stal nierdzewną, która nadaje się do wszystkich kuchenek.

Dlaczego warto wyposażyć lokal gastronomiczny w meble ze stali nierdzewnej?

Prowadzenie gastronomii to nie tylko dbanie o atmosferę w lokalu czy smak i oryginalność potraw, które się serwuje. To nie samo utrzymywanie kucharzy czy dbanie o najlepsze piece lub piękne naczynia. W reszcie to nie tylko dobrze wykształceni, opłacani i przygotowani do pracy kelnerzy. To także małe rzeczy, takie jak zadbanie o komfort pracy kucharza. Meble, na których przygotowuje potrawy przekładają się bowiem na ich smak.

Nowoczesne zmywarki jako niezbędne wyposażenie do gastronomii

Każdy zdaje sobie sprawę, że zmywarka to niezbędne narzędzie każdej kuchni, a przez niektórych nazywane jest największym wynalazkiem w historii ludzkości. Nie da się ukryć, że bez zmywarek i gastronomii byłoby niezwykle trudno, bowiem dziś przepisy sanepidu wymagają restrykcyjnego przestrzegania zasad higieny. Dlatego, ale nie tylko dlatego, powinieneś wiedzieć więcej o nowych maszynach.

Czym charakteryzuje się okap wyspowy i czy warto go zamontować?

Okapy wyspowe doskonale prezentują się w nowoczesnych kuchniach – zarówno domowych, jak i gastronomicznych. Jeśli Twoja kuchenka znajduje się na wyspie, zdecydowanie powinieneś zastanowić się nad tym rozwiązaniem.

Barista doradza jaki ekspres do kawy wybrać

Kiedyś ekspresy do kawy były postrzegane jako luksus, na który mogły sobie pozwolić jedynie hotele czy lokale gastronomiczne. Dziś znajdziemy je w większości domów – warto wiedzieć, jaki ekspres wybrać, by móc codziennie cieszyć się aromatyczną kawą.

Nowoczesność i praktyczność urządzeń gastronomicznych Smeg

Myśląc o firmie Smeg, tak naprawdę trzeba wspomnieć o trzech filarach ich działalności. To przede wszystkim jakość, to także styl oraz nowoczesność. Dzięki temu, że tak umiejętnie łączą je w kolejnych produktach, są dziś jednym z wiodących producentów sprzętów gospodarstwa domowego nie tylko we Włoszech, ale także w kuchniach w naszym kraju.

Szafy chłodnicze do gastronomii - Przewodnik

Prawidłowo przygotowywane potrawy powinny trafiać do klientów bardzo szybko, jednak wiele składników, które gromadzisz od dobrych dostawców, wymaga przebywania w chłodniach, by nie stracić swoich właściwości. Dlatego w prowadzeniu gastronomii bardzo ważne jest, by umieć dobrać odpowiednią szafę gastronomiczną do potrzeb lokalu. Jak to zrobić?