Kompleksowa obsługa i nowoczesne wyposażenie, czyli podstawowe cechy dobrej firmy cateringowej
- 498 odwiedzin
Firmy cateringowe są obecnie rozchwytywane, a dobre firmy cateringowe mogą wręcz przebierać w ilości zleceń. Jak stworzyć przedsiębiorstwo, które będzie karmiło ludzi smacznie i zarabiało krocie? Warto zacząć od nowoczesnego wyposażenia usprawniającego przygotowywanie dań. Bo oprócz tego, że ma być smacznie to jeszcze powinno być szybko, zdrowo i zawsze świeżo.
Iguana zaopatruje firmy cateringowe, które chcą wyprzedzać trendy i serwować wyjątkowe menu. Bez względu na to, czy będziesz przygotowywał przekąski na imprezy czy dietę pudełkową na wynos, potrzebujesz zaplecza, które zapewni Ci wygodną pracę. Zazwyczaj firmy oferujące catering dysponują ograniczoną przestrzenią do przygotowywania dań. A co jeśli będziesz musiał przyrządzić, zapakować i wydać np. 20 posiłków? Stoły załadowcze ze zlewami okażą się najważniejszym elementem wyposażenia kuchni.
Przyrządzanie i pakowanie dań
Zajmujesz się przyrządzaniem i pakowaniem dań na wynos? Jesteś odpowiedzialny za przygotowanie imprezy w plenerze lub domu klienta? Zaopatrz się w wózki cateringowe, pojemniki na sztućce i na lód, które ułatwią przygotowywanie i serwowanie dań. Jeśli serwujesz koktajle lub drinki, to dobrym pomysłem będzie ustawienie szklanek w koszach do szkła, czyli plastikowych konstrukcjach stabilizujących pucharki. W trosce o optymalną temperaturę zainwestuj w lampy grzewcze stojące lub wiszące.
Przechowywanie posiłków do wydania
Dania są już przyrządzone i idealnie doprawione? Pozostaje przewieźć je na miejsce imprezy i czekać na przyjście gości. Przez ten czas trzeba zadbać o to, aby gulasz, mięso w sosie, zupa czy inna potrawa zachowała swoją optymalną temperaturę. Tutaj niezbędne okażą się termosy cateringowe i pojemniki termoizolacyjne. Te większe są wyposażone w kółka, co zdecydowanie ułatwia przewożenie ciekłej zawartości między stolikami czy salami, bez ryzyka jej rozlania.
Obsługa cateringowa imprez
Zajmujesz się cateringiem, dostarczając jedzenie na dowóz? Może nadszedł czas na rozszerzenie swojej oferty o organizację imprez. Jeżeli będą się one odbywały w plenerze, to potrzebujesz mebli, przy których zasiądą goście.
Chyba że przyjęcie będzie w stylu standing party wtedy w centrum wydarzeń znajdzie się suto zastawiony stół szwedzki. Aby wyglądał estetycznie i był łatwy w czyszczeniu nakryj go plamoodpornym obrusem.
Przeczytaj również:
Ekspresy do kawy JURA - idealne rozwiązanie do gastronomii
Dlaczego warto wyposażyć lokal gastronomiczny w meble ze stali nierdzewnej?