Frytownice

Do prowadzenia lokalu gastronomicznego niezbędnym elementem jest profesjonalne wyposażenie kuchni w sprzęty najwyższej klasy. Odpowiednio wybrany przede wszystkim w znaczny sposób usprawnia przygotowywanie potraw oraz zapewnia ich prawidłowe przyrządzenie. Podstawą przygotowywania większości potraw w lokalach gastronomicznych jest ich obróbka termiczna, a co za tym idzie przy wyborze sprzętu wykorzystywanego do tego procesu powinniśmy przede wszystkim zwrócić uwagę na jego jakość i niezawodność. Sprzęty kuchenne powinny przede wszystkim pomagać kucharzom w ich pracy, aby ich praca była jeszcze bardziej wydajna i efektywna.

Frytownice do lokalu gastronomicznego i nie tylko

Ciężko wyobrazić sobie profesjonalną kuchnię dobrego lokalu gastronomicznego bez frytownicy. Ten niezwykły sprzęt posiada szereg zalet. Przede wszystkim sprawia, że smażenie staje się prostsze, a potrawy jeszcze smaczniejsze. Podstawową zaletą frytownicy jest to, że nie służy ona jedynie do smażenia frytek. Jej uniwersalne zastosowanie sprawia, że można w niej przygotować panierowane mięso, warzywa czy też ryby. Frytownica daje nam pewność, że potrawy w niej przyrządzone będą smażone równomiernie z każdej strony, a co za tym idzie unikniemy możliwości przypalenia. Znaczna większość frytownic posiada wyjmowany pojemnik na fryturę, co pozwala na usunięcie zbędnego tłuszczu z naszych potraw, czego nie możemy dokonać używając do smażenia patelni.

Frytownice gastronomiczne o różnej pojemności

W naszej ofercie możecie Państwo znaleźć szereg różnego rodzaju frytownic do użytku przemysłowego. Oferujemy frytownice o różnych pojemnościach i wymiarach, dzięki czemu nasze sprzęty sprawdzą się idealnie w lokalach gastronomicznych posiadających zarówno większą, jak i mniejszą kuchnię. Frytownice z naszej oferty wykonane są z najwyższej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu są one odporne na działanie wysokiej temperatury oraz różnego rodzaju uszkodzenia mechaniczne czy też zewnętrzne. Posiadamy zarówno frytownice jednokomorowe jak i wielokomorowe, które pozwalają na przygotowywanie w jednym czasie większej ilości potraw, co sprawia, że gotowanie stanie się jeszcze bardziej wydajne. Większość dostępnych modeli frytownic posiada zakres regulacji termostatu. Daje to możliwość ustawienia stałej temperatury smażenia, odpowiednio dostosowanej do danego produktu, jak również zapobiega przypaleniu się przygotowywanych przez nas dań.

Frytownica jako niezbędne wyposażenie współczesnej kuchni

Frytownica jest niezbędnym elementem wyposażenia profesjonalnej kuchni. W znaczny sposób ułatwia i przyspiesza przygotowywanie potraw, zapewniając przy tym przyrządzenie ich na najwyższym poziomie.

Zobacz inne kategorie w naszym sklepie:

Tostery gastronomiczne

Taborety gastronomiczne

Piekarniki

Naleśnikarki