Piece

W tej kategorii naszej oferty proponujemy nowoczesne piece gastronomiczne, których nie powinno zabraknąć w lokalu gastronomicznym. Z ich pomocą przygotowywanie posiłków to czysta przyjemność. Ponadto służymy radą i postaramy się pomóc klientom w podjęciu ostatecznej decyzji. Zapraszamy to zapoznania się z naszym asortymentem!

Bogaty wybór pieców w asortymencie sklepu

Oferowane przez nas piece konwekcyjn - parowe to urządzenie, które pozwalają tworzyć potrawy wysokiej jakości, które podczas obróbki termicznej nie tracą cennych witamin i apetycznego koloru. Co więcej, odgrzewanie z ich pomocą gwarantuje zachowanie wszelkich właściwości i smaku. Ten typ pieca umożliwia przygotowywanie znacznie zdrowszych dań niż tych na patelni lub w tradycyjnym piec.

Warto nadmienić techniczne zalety tych pieców - dzięki nim właściciele lokali mogą zaoszczędzić sporo na rachunkach za prąd. Te piece są energooszczędne, a to niekwestionowany walor. Zastosowanie w ich działaniu nowoczesnych technologii pozwala doskonalić piece i wyposażać je w szereg korzystnych elementów, które usprawniają pracę na kuchni. Pozioma cyrkulacja powietrza gwarantuje, że żaden “tłusty” zapach nie przeniesie się do części restauracji dla gości i nie wpłynie na atmosferę lokalu. Ponadto te piece do gastronomii wyróżniają się niską awaryjnością - stosunkowo prosta budowa i konstrukcja dają mało okazji do potencjalnych uszkodzeń.

Piec do gastronomii - dobierz sprzęt do potrzeb swojej

Podczas wyboru sprzętu do lokalu, piec gastronomiczny nie powinien stanowić błahostki. W rzeczywistości nie jest to proste zadanie i należy zwrócić uwagę na szereg aspektów, między innymi na: poziom rozbudowania menu, natężenie ruchu w lokalu, wielkość kuchni (miejsce na podłączenie do prądu) i wiele innych. W celu odpowiedniego wyboru, warto przeanalizować, jak zasilany ma być piec, jakiej ma być wielkości - pojemności, a przede wszystkim jakiego rodzaju.

Wyposażenie gastronomiczne na każdą kieszeń

Ceny w zależności od modelu potrafią się bardzo wahać, rozstrzał to kilkadziesiąt tysięcy. Najtańsze można znaleźć już za 5 tysięcy, a te najbardziej profesjonalne potrafią osiągać wartość nawet 90 tysięcy złotych. Na tak duże różnice wpływa ogromny wybór pieców, ich parametry, funkcje, wielkość i jak w większości produktów - marka. Jednak w trakcie wyboru nie warto pokusić się na oszczędności, to nie jest zakup, z którym można sobie pozwolić na ryzyko. Jednorazowy wydatek powinniśmy traktować jako inwestycję, która zwróci nam się w czasie poprzez jakość i pewność, co do sprzętu.