Bemary nastawne

Współczesna gastronomia nie mogłaby się obyć bez prostego, a jednocześnie praktycznego urządzenia jakim jest bemar nastawny. Jego głównym zadaniem jest utrzymywanie odpowiedniej temperatury serwowanych posiłków. Z jego zalet korzystamy chociażby podczas hotelowych śniadań serwowanych w formie bufetu. Ciągłe przygotowywanie nowych porcji jajecznicy, zupy czy budyniu w godzinach porannych jest bardzo pracochłonne i nieekonomiczne. Bemary nastawne załatwiają ten problem.

Bemary gastronomiczne

W przypadku urządzeń opartych o podgrzewanie wody, mamy do czynienia z utrzymywaniem temperatury przy pomocy gorącej pary wodnej. Ma to też tę zaletę, że potrawa wewnątrz bemaru łatwo nie wysycha, dzięki utrzymaniu wilgotnego środowiska. Podgrzewacze chronią nie tylko przed utratą ciepła, ale również przed zanieczyszczeniami, dzięki praktycznemu zamknięciu. Dostępne u nas produkty to urządzenia wysokiej klasy, zapewniające świeżość żywności, stworzone z surowców, które nie wpływają na smak potraw. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.