Stanowiska robocze

Stanowiska robocze ze stali nierdzewnej to niezbędny element wyposażenia kuchni małej, średniej i dużej gastronomii. Niezwykle praktyczne, a zarazem estetyczne stanowiska, nakładane na blat lub ciąg grzewczy spełniają normy, dotyczące bezpieczeństwa w kontakcie z żywnością. Funkcjonalność oraz dbałość o sterylne warunki przygotowywania potraw są wyznacznikami, wpływającymi na konieczność zastosowania stali nierdzewnej w wyposażeniu profesjonalnych kuchni.

Stanowiska robocze ze stali nierdzewnej - funkcjonalność i jakość

Wysoka jakość to obligatoryjny element naszych produktów. Z jakością wiąże się:

- bezpieczeństwo użytkowania w kontakcie z produktami spożywczymi,

- łatwość utrzymania w czystości,

- komfort i niezawodność codziennego użytkowania.

Wyposażenie kuchni profesjonalnej w dodatkowe stanowiska robocze ze stali nierdzewnej jest niezbędne w celu szybkiego przygotowywania dużej ilości lub znacznie zróżnicowanych potraw. Stanowiska robocze stalowe, nakładane na powierzchnię blatu lub szkielet stalowy są niezawodne dzięki wysokiej jakości materiału oraz precyzji wykonania.

Dlaczego warto zastosować stanowiska robocze stalowe?

Stanowiska robocze stalowe to przede wszystkim dodatkowa przestrzeń do pracy przy minimalizacji powierzchni strefy roboczej. Sprawdzające się przede wszystkim w niewielkich kuchniach małej gastronomii, stanowiska robocze nakładane pozwalają na zwiększenie ergonomii w kuchni. Niezbędne w dużej gastronomii, w sytuacjach, gdy pojawia się zwiększone zapotrzebowanie na przygotowane potrawy w krótkim czasie, stanowiska robocze ze stali nierdzewnej to praktyczne rozwiązanie, które zapewnia swobodę użytkowania oraz pełen profesjonalizm.

Czym wyróżnia się stalowe stanowisko robocze?

Gładka powierzchnia stalowego stanowiska roboczego stanowi gwarancję perfekcji w wykonaniu kuchennych zadań. Blat stalowy odpowiedni jest do bezpośredniego kontaktu z żywnością, dlatego przy jego użytkowaniu nie ma ograniczeń. Powierzchnia łatwo zmywalna pozwala na szybkie, dokładne usunięcie pozostałości. Stal nierdzewna nie chłonie zapachów oraz nie pochłania zabrudzeń, dzięki czemu na stanowisku roboczym ze stali można przygotowywać kolejno zróżnicowane potrawy. Wysoka jakość prezentowanych stanowisk roboczych zapewnia długotrwałe użytkowanie bez wyraźnych śladów zużycia. Przystosowane do intensywnego użytkowania stanowiska robocze stalowe służą niezawodnie i długo w każdej profesjonalnej kuchni. Niezbędne w gastronomii zwiększają efektywność i wygodę pracy szefa kuchni i pozostałych pracowników.

Zobacz inne kategorie w naszym sklepie:

Szafki wiszące

Szafy przelotowe

Pojemniki na odpady

Umywalki

Komory wyrostu