Leasing na urządzenia gastronomiczne - o czym warto wiedzieć?
- 579 odwiedzin
Zakup urządzeń gastronomicznych to zawsze spore obciążenie finansowe. Nie ma przy tym znaczenia, czy wyposażasz swój lokal od podstaw, czy dokonujesz jego modernizacji. Znamy jednak sposoby na to, aby wydatek nie był dla Ciebie aż tak odczuwalny. Leasing gastronomiczny to opcja zyskująca na popularności z uwagi na opłacalność, łatwą dostępność i szybkość procesowania.
Stoisz przed wyborem wyposażenia gastronomicznego i zastanawiasz się, czy musisz rezygnować z wysokiej jakości sprzętów tylko z uwagi na ich wysoką cenę? Na szczęście jest inna opcja, czyli leasing gastronomiczny. Pozwoli on na sfinansowanie zakupów i wygodne rozłożenie płatności w czasie.
Jak kupować sprzęty gastronomiczne na leasing?
Leasing nie obciąży budżetu Twojej firmy tak, jak jednorazowy wydatek. Nie będzie też wiązał się z tyloma formalnościami i wysokimi odsetkami jak kredyt gotówkowy czy inwestycyjny. Finalizowanie transakcji, która będzie finansowana leasingiem gastronomicznym jest proste, szybkie i odbywa się w całości online. Na etapie składania zamówienia, wybierasz w opcjach płatności leasing, a następnie potwierdzasz swój wybór, wykonując przelew autoryzacyjny w symbolicznej kwocie 1 PLN. Po podaniu niezbędnych do zawarcia umowy danych, otrzymasz decyzję dotyczącą przyznania leasingu. Jeśli jest ona pozytywne to dochodzi do zakończenia transakcji na ustalonych i zaakceptowanych przez obydwie strony zasadach.
Zalety leasingu gastronomicznego
Leasing gastronomiczny to atrakcyjna forma finansowania zakupów do restauracji czy barów. Cały proces wnioskowania oraz przyznania leasingu odbywa się szybko i sprawnie – w ciągu 15 minut poznajesz decyzję i podpisujesz umowę. Nie ograniczają Cię godziny otwarcia placówek bankowych – zakup w takiej formie możliwy jest przez całą dobę, siedem dni w tygodniu.
Leasing nie obciąża budżetu
Największym plusem leasingu jest to, że nie obciąża budżetu przedsiębiorstwa tak bardzo jak jednorazowy wydatek. Jest też mniej obciążający niż kredyt. To opcja dla osób rozpoczynających działalność lub zmuszonych do inwestycji, np. po zepsuciu się poprzednich sprzętów AGD w momencie, którego się nie spodziewali.
Leasing pozwala na doposażenie lokalu, zmianę profilu jego działalności, modernizację wnętrz oraz wymianę niesprawnych, mało wydajnych urządzeń na nowoczesne. Taka inwestycja zawsze się opłaca, bo wpływa na jakość serwowanych dań i przyspiesza czas obsługi w restauracji. Zamiast z niej rezygnować czy odkładać w czasie, pozwalając konkurencji na bardziej dynamiczne i wizjonerskie działania rozważ zakup na leasing.
Przeczytaj również:
Kompleksowa obsługa i nowoczesne wyposażenie, czyli podstawowe cechy dobrej firmy cateringowej
Wyposażenie cateringowe. Jaki asortyment wybrać?
Jakie urządzenia Smeg są najpopularniejsze wśród kupujących?