13 Lat razem z Wami
Darmowa dostawa*
Ponad 8000 produktów
Produkt dnia
Higiena w gastronomii - o czym należy pamiętać?
Higiena w gastronomii - o czym należy pamiętać?

Podstawą każdej działalności kuchennej jest dbałość o higienę miejsca pracy. Służą do tego różnorodne środki czystości. Wybierając produkty tego rodzaju, warto pamiętać o ich prawidłowym użytkowaniu, a także przechowywaniu.

czytaj całość »
Ekspres automatyczny czy kolbowy? Porównujemy modele
Ekspres automatyczny czy kolbowy? Porównujemy modele

Każdy zwolennik porannej kawy powinien wyposażyć swoją kuchnię w odpowiedni ekspres. Urządzenie to jest niezbędne oczywiście w profesjonalnych kawiarniach i barach. Obecnie możemy wyróżnić dwa najpopularniejsze rodzaje tych produktów - automatyczne lub kolbowe. Odpowiednio dobrany model nie tylko wyręczy nas w procesie przygotowywania naszych ulubionych napojów, ale także sprawi, że będą one jeszcze pyszniejsze.

czytaj całość »
Jakie funkcje powinien mieć dobry toster?
Jakie funkcje powinien mieć dobry toster?

Masz ochotę na pyszne, chrupiące tosty z masłem lub dżemem? Odpowiednio dobrany toster wyczaruje je nam w kilka minut, dlatego sprawdź, jakie cechy powinno spełniać to urządzenie. Toster - niewielkie kuchenne urządzenie, z którego pomocą przyrządzisz idealnie opieczone z dwóch stron pieczywo.

czytaj całość »
Zmywarka wolnostojąca czy do zabudowy? Sprawdź czym kierować się przy wyborze
Zmywarka wolnostojąca czy do zabudowy? Sprawdź czym kierować się przy wyborze

Zmywarka wolnostojąca czy do zabudowy? Czym kierować się przy wyborze? Co najbardziej opłaca się kupić? Te i wiele innych pytań zadają sobie osoby, które mają dość mycia naczyń i pragną mieć urządzenie, które rozwiąże problem sterty talerzy, garnków i kubków w zlewozmywaku. Sprawdźmy, na co zwrócić uwagę podczas wyboru zmywarki.

czytaj całość »
Czym się kierować przy wyborze domowego młynka do kawy?
Czym się kierować przy wyborze domowego młynka do kawy?

Chcesz codziennie cieszyć się filiżanką aromatycznej i pysznej kawy? Potrzebujesz do tego tylko odpowiedniego narzędzia, które we właściwy sposób zmieli ziarna kawowca. Jeśli jeszcze go nie posiadasz, to koniecznie sprawdź, czym się kierować przy wyborze domowego młynka do kawy!

czytaj całość »
W jaki sposób skutecznie czyścić naczynia ze stali nierdzewnej?
W jaki sposób skutecznie czyścić naczynia ze stali nierdzewnej?

Naczynia ze stali nierdzewnej są coraz popularniejsze w domowych gospodarstwach i nie tylko. Sprzyja temu fakt, że są one trwałe, wyglądają estetycznie, a ponadto wygodne przy przygotowywaniu potraw. Aby jednak nasze naczynia ze stali nierdzewnej posłużyły nam jak najdłużej warto wiedzieć jak należy o nie dbać.

czytaj całość »
Jaka zastawa stołowa będzie najodpowiedniejsza na wigilię?
Jaka zastawa stołowa będzie najodpowiedniejsza na wigilię?

Uroczysta wigilijna kolacja już wkrótce. Jest to dobry pretekst do zakupienia nowych talerzy, misek, bulionówek czy wazy. Różnorodność ich kolorów, wzorów i kształtów może zarówno ułatwić, jak i utrudnić wybór, dlatego na samym początku warto zastanowić się jaka zastawa stołowa będzie najodpowiedniejsza na wigilię.

czytaj całość »
Na co zwrócić uwagę wybierając warnik do wody?
Na co zwrócić uwagę wybierając warnik do wody?

Profesjonalna firma cateringowa, hotel, bar czy restauracja wiedzą, że zakup warnika do wody jest dobrą inwestycją. Za jego pomocą z łatwością i szybko można przygotować herbatę, kawę lub inne gorące napoje. Jest to szczególnie ważne w dzisiejszych czasach, kiedy klienci oczekują, że ich potrzeby zostaną natychmiast zaspokojone.

czytaj całość »
Czy zakup kostkarki do lodu jest konieczny?
Czy zakup kostkarki do lodu jest konieczny?

Wykorzystanie lodu w kostkach jest bardzo szerokie. Jest on np. używany do wypełnienia wiaderek z butelkami szampana, ale często stanowi nieodzowny element napojów, rozmaitych drinków alkoholowych, wyszukanych owoców morza oraz deserów. Szczególnie duże ilości kostek lodu są potrzebne w barach, restauracjach, hotelach czy dyskotekach.

czytaj całość »
Czy kuchenki indukcyjne to dobre rozwiązanie dla małej i średniej gastronomii?
Czy kuchenki indukcyjne to dobre rozwiązanie dla małej i średniej gastronomii?

Płyty indukcyjne cieszą się coraz większą popularnością. Można je spotkać w lokalach różnego rodzaju. Wynika to w sporej mierze z ich sporej funkcjonalności i bezpieczeństwa użytkowania. Dzięki temu są również popularnym rozwiązaniem w prywatnych domach. Urządzenia te są niezwykle nowoczesne, charakteryzują się również nieszablonowym designem.

czytaj całość »
Niezwykły aromat i smak kawy w Twoim domu, czyli zalety ekspresów GAGGIA
Niezwykły aromat i smak kawy w Twoim domu, czyli zalety ekspresów GAGGIA

Ekspres do kawy to urządzenie popularne na całym świecie. Nie ma co się dziwić, dzięki niemu przygotowanie filiżanki idealnego napoju jest niezwykle proste. Oczywiste jest jednak, że idealna kawa będzie inaczej smakować w zależności od indywidualnych upodobań. W jej przygotowaniu z pewnością pomoże nowoczesny ekspres do kawy. Nasuwa się jednak pytanie jaki model będzie najlepszy?

czytaj całość »
Blender - ręczny czy kielichowy. Porównujemy
Blender - ręczny czy kielichowy. Porównujemy

Rozważając zakup blendera, przede wszystkim powinniśmy się zastanowić do czego będziemy go używać. Zarówno blender ręczny, jak i kielichowy ma swoje wady i zalety. Wybór konkretnego modelu będzie uzależniony przede wszystkim od jego przeznaczenia. Jeśli chciałbyś dowiedzieć się więcej na ten temat, przeczytaj nasz artykuł - “Blender - ręczny czy kielichowy. Porównujemy”.

czytaj całość »
Bemar jako praktyczne urządzenie gastronomiczne
Bemar jako praktyczne urządzenie gastronomiczne

Bemar jest jednym z elementów wyposażenia kuchennego. Jest to rodzaj podgrzewacza, w którym umieszcza się naczynia z potrawami i dzięki temu długo potrafią zachować odpowiednio wysoką temperaturę. Z tego powodu bemar jako praktyczne urządzenie gastronomiczne powinno być odpowiednio dostosowane do naszych wymagań, gdyż jego praca czasami trwa kilkadziesiąt godzin dziennie.

czytaj całość »
Profesjonalna obróbka termiczna - o czym należy wiedzieć?
Profesjonalna obróbka termiczna - o czym należy wiedzieć?

Podczas codziennego przygotowywania posiłków wiele artykułów spożywczych zostaje poddanych różnym procesom takim jak gotowanie, smażenie, duszenie, grillowanie, blanszowanie czy pieczenie i podgrzewanie. Jeśli chcesz dowiedzieć się jak zdrowo gotować zachęcamy do zapoznania się z artykułem “Profesjonalna obróbka termiczna - o czym należy wiedzieć?”

czytaj całość »
Na co zwrócić uwagę wybierając nóż kuchenny?
Na co zwrócić uwagę wybierając nóż kuchenny?

Jednym z podstawowych narzędzi niezbędnych w kuchni jest nóż. Przy wyborze należy kierować się rodzajem materiału z jakiego został wykonany oraz jego funkcjonalnością. Na rynku jest dostępnych wiele rodzajów, dlatego ciężko się zdecydować. Zastanawiasz się na co zwrócić uwagę wybierając nóż kuchenny? Sprawdźmy jakie cechy powinien posiadać idealny model.

czytaj całość »
Toster czy profesjonalny opiekacz do chleba? Które urządzenie wybrać do gastronomii?
Toster czy profesjonalny opiekacz do chleba? Które urządzenie wybrać do gastronomii?

Jeśli sami prowadzimy punkt gastronomiczny i planujemy wprowadzić ofertę śniadaniową to na pewno będziemy musieli podjąć decyzję, które urządzenie do obróbki termicznej wybrać. Czy powinien być to opiekacz do chleba czy może toster. Jeśli chciałbyś dowiedzieć się więcej, przeczytaj nasz artykuł - “Toster czy profesjonalny opiekacz do chleba? Które urządzenie wybrać do gastronomii?”.

czytaj całość »
Pakowarki próżniowe - czy to niezbędne urządzenie do gastronomii?
Pakowarki próżniowe - czy to niezbędne urządzenie do gastronomii?

Z myślą o łatwym sposobie zabezpieczania różnych rodzajów żywności powstały pakowarki próżniowe, które dzielą się na listwowe i komorowe. Przedłużają one trwałość i przydatność produktów do spożycia. Ich fenomen polega na odsysaniu powietrza ze środka opakowania foliowego a następnie na jego szczelnym zamknięciu za pomocą mocnego zgrzewu. Dzięki temu mamy pewność, że do pożywienia nie przedostaje się powietrze i wilgoć a wraz z nimi niechciane bakterie, grzyby i pleśń. Ich zalety z pewnością docenią szefowie kuchni. Jeśli zastanawiasz się nad ich zakupem koniecznie przeczytaj nasz artykuł - “Pakowarki próżniowe - czy to niezbędne urządzenie do gastronomii?”

czytaj całość »
Okap do kuchni restauracyjnej - jaki wybrać?
Okap do kuchni restauracyjnej - jaki wybrać?

Podstawą prawidłowego funkcjonowania wszelkich urządzeń, jak i ludzi w punktach gastronomicznych jest odpowiedni przepływ powietrza. Powinien on być na tyle sprawny, aby z łatwością poradził sobie z nadmiernym ciepłem, wilgocią, dymem, wszelkim tłuszczem i zapachem. Okapy do kuchni restauracyjnej poradzą sobie nawet z największymi zanieczyszczeniami. Jest to z pewnością niezbędne rozwiązanie w każdym profesjonalnym lokalu gastronomicznym. Z racji na duży wybór tego rodzaju urządzeń dostępnych na dzisiejszym rynku, podpowiadamy na co zwrócić uwagę. Zachęcamy do zapoznania się z naszym blogiem - “Okapy do kuchni restauracyjnej - jaki wybrać?”.

czytaj całość »
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl