Piec konwekcyjno-parowy ChefLux 5 GN 1/1
- Sprawdź leasing dla firm
- Ekspresowa wysyłka
Dzięki urządzeniom wielofunkcyjnym można tworzyć w kuchni najbardziej wymagające dzieła kulinarne. Jest to szczególnie ważne w branży gastronomicznej i restauracyjnej, w których każde, nawet najmniejsze uchybienie może być zauważone przez klientów. Właśnie dlatego piece konwekcyjno parowe cieszą się uznaniem przez licznych szefów kuchni, ale także przez amatorów smacznego jedzenia. Czy jest to sprzęt dla każdego?
Piece o budowie konwekcyjnej to prawdziwe kombajny do tworzenia kulinarnych cudów. Umożliwiają całą gamę aktywności, jakie można sobie tylko wyobrazić, służą do:
Dzięki bogatej kombinacji funkcji, piec konwekcyjny można śmiało uznać za niezbędny sprzęt gastronomiczny, bez którego nie warto otwierać książki z przepisami. Jest to świetny sposób na przygotowywanie apetycznych potraw, które jednocześnie będą zdrowe, niskokaloryczne oraz po prostu smaczne. Dania mięsne lub rybne, poddane działaniu pary są delikatne i soczyste.
Możesz z niego korzystać przy różnych okazjach - grillować z przyjaciółmi w czasie weekendu, odgrzewać dania, gdy nie masz czasu lub tworzyć niezwykłe kompozycje na specjalne okazje. Aby piec był w pełni uniwersalny, warto do niego dobrać praktyczny sprzęt, jakim jest płyta gazowa SMEG lub płyta indukcyjna. Wewnątrz pieca warto umieścić tace, dzięki którym będzie można przygotowywać kilka potraw jednocześnie.
Nowoczesny piec to sprzęt gastronomiczny, który może obsłużyć wielu klientów w restauracji. W tym wypadku najbardziej liczy się jego moc i możliwość zasilania w prąd elektryczny lub gaz. Dlatego warto dobrać piec pod względem instalacji, jaka działa na zapleczu w lokalu. Warto wziąć pod uwagę takie aspekty jak:
Każdy piec konwekcyjno parowy posiada specjalistyczny układ, który sprawia, że filtruje powietrze i nie pozwala, by zapachy przenikały się wzajemnie. Pieczenie w takim urządzeniu redukuje czas, niezbędny na przygotowanie potraw i ułatwia serwowanie wielu posiłków.