×

Piece konwekcyjno-parowe gastronomiczne

Piec konwekcyjno-parowy ChefLux 5 GN 1/1

panel sterowania Manual nawilżanie komory STEAM.Plus zakres temperatur 80°C - 260°C 2 prędkości wentylatora o zmiennym kierunku obrotów pojemność: 5xGN1/1 odległość między półkami 67 mm oświetlenie LED używać wody o twardości do 6°dH w skali niemieckiej posiada system usuwający parę z...
Cena 12 730,50 zł
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piec konwekcyjno-parowy ChefLux 12 GN 1/1

system obiegu powietrza Air.Plus panel sterowania Manual nawilżanie komory STEAM.Plus zakres temperatur 80°C - 260°C 2 prędkości wentylatora pojemność: 12xGN 1/1 odległość między półkami 67 mm oświetlenie LED używać wody o twardości do 6°dH w skali niemieckiej pasuje podstawa 905167...
Cena 24 796,80 zł
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piec konwekcyjno-parowy ChefTop plus 5xGN1/1 P 9.3 kW

pojemność: 5xGN1/1 system myjący Rotor.KLEAN odległość między półkami 67 mm oświetlenie LED system ADAPTIVE.Cooking MULTI.Time: technologia stworzona do zarządzania 10 timerami, w celu obróbki różnych produktów w tym samym czasie MISE.EN.PLACE Waga - M: 70kg Wysokość - H: 675mm...
Cena 22 312,20 zł
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piec konwekcyjno-parowy ChefTop plus 7xGN1/1 P 11.7 kW

pojemność: 7xGN1/1 system myjący Rotor.KLEAN odległość między półkami 67 mm oświetlenie LED używać wody o twardości do 6°dH w skali niemieckiej (twardsza woda powoduje osadzanie kamienia na grzałkach co może spowodować uszkodzenie i utratę gwarancji) Waga - M: 85kg Wysokość - H: 843mm...
Cena 31 551,96 zł
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piec konwekcyjno-parowy ChefTop plus10xGN1/1 P 18.5 kW

pojemność: 10xGN1/1 system myjący Rotor.KLEAN odległość między półkami 67 mm system ADAPTIVE.Cooking, MULTI.Time, MISE.EN.PLACE zestaw podłączeniowy w komplecie oświetlenie LED gotowanie w parze w temperaturze 30 – 130°C pieczenie w temperaturze do min. 20°C kombinacja pary i gorącego...
Cena 42 149,64 zł
p24now
Limit P24now - zapłać nawet za 54 dni lub na raty

Piece konwekcyjno-parowe gastronomiczne

Dzięki urządzeniom wielofunkcyjnym można tworzyć w kuchni najbardziej wymagające dzieła kulinarne. Jest to szczególnie ważne w branży gastronomicznej i restauracyjnej, w których każde, nawet najmniejsze uchybienie może być zauważone przez klientów. Właśnie dlatego piece konwekcyjno parowe cieszą się uznaniem przez licznych szefów kuchni, ale także przez amatorów smacznego jedzenia. Czy jest to sprzęt dla każdego?

Piece konwekcyjno parowe - świetne rozwiązanie na co dzień

Piece o budowie konwekcyjnej to prawdziwe kombajny do tworzenia kulinarnych cudów. Umożliwiają całą gamę aktywności, jakie można sobie tylko wyobrazić, służą do:

  • pieczenia,
  • grillowania,
  • odgrzewania,
  • smażenia,
  • blanszowania,
  • gotowania.

Dzięki bogatej kombinacji funkcji, piec konwekcyjny można śmiało uznać za niezbędny sprzęt gastronomiczny, bez którego nie warto otwierać książki z przepisami. Jest to świetny sposób na przygotowywanie apetycznych potraw, które jednocześnie będą zdrowe, niskokaloryczne oraz po prostu smaczne. Dania mięsne lub rybne, poddane działaniu pary są delikatne i soczyste.

Możesz z niego korzystać przy różnych okazjach - grillować z przyjaciółmi w czasie weekendu, odgrzewać dania, gdy nie masz czasu lub tworzyć niezwykłe kompozycje na specjalne okazje. Aby piec był w pełni uniwersalny, warto do niego dobrać praktyczny sprzęt, jakim jest płyta gazowa SMEG lub płyta indukcyjna. Wewnątrz pieca warto umieścić tace, dzięki którym będzie można przygotowywać kilka potraw jednocześnie.

Jaki piec konwekcyjny będzie najlepszy?

Nowoczesny piec to sprzęt gastronomiczny, który może obsłużyć wielu klientów w restauracji. W tym wypadku najbardziej liczy się jego moc i możliwość zasilania w prąd elektryczny lub gaz. Dlatego warto dobrać piec pod względem instalacji, jaka działa na zapleczu w lokalu. Warto wziąć pod uwagę takie aspekty jak:

  • rozmiary pieca – jego szerokość, wysokość oraz głębokość,
  • pojemność - w profesjonalnej gastronomii oznaczana jako GN, czyli Gastro Norm. Jest to pewna miara określająca możliwości obsługiwania pojedynczych pojemników. Zwykle piec może mieć od 6 do 12 pojemników GN,
  • możliwość korzystania z nowoczesnych funkcji - wyświetlacza LED, elektronicznych książek kucharskich lub automatyzacji w przygotowywaniu dań.

Każdy piec konwekcyjno parowy posiada specjalistyczny układ, który sprawia, że filtruje powietrze i nie pozwala, by zapachy przenikały się wzajemnie. Pieczenie w takim urządzeniu redukuje czas, niezbędny na przygotowanie potraw i ułatwia serwowanie wielu posiłków.