Rondle

Każdy szef kuchni – bez względu na to, czy gotuje dla gości w restauracji czy dla domowników wie, że na sukces jego dania wpływa wiele czynników. Dobra receptura to podstawa, ale równie ważne są naczynia, w których przygotowujesz swoje potrawy. My wiemy, że niezawodne są garnki i rondle wykonane ze stali. Można spotkać je na wyposażeniu każdej współczesnej kuchni. Nic dziwnego, ponieważ odznaczają się odpornością na wysokie temperatury, dużą wytrzymałością na uszkodzenia mechaniczne, a także łatwością w utrzymaniu czystości. Na ich korzyść przemawia też minimalistyczny design, czyli brak ozdobników oraz klasyczny srebrny odcień. Pod względem wyglądu, ale też rozmiaru bez trudu można dopasować je do każdego kuchennego zaplecza.

Dlaczego rondle ze stali?

Proponowane przez nas rondle ze stali szybko się nagrzewają, dzięki czemu czas zagotowania wody na makaron czy podgrzania sosu zdecydowanie się skraca. To niezwykle ważne, kiedy masz do obsłużenia wielu gości i w perspektywie wydanie kilkadziesiąt dań.

Brak szkodliwych farb czy emalii pokrywających powierzchnię garna sprawia, że nie zmienia on smaku, zapachu czy wyglądu potrawy pod wpływem wysokiej temperatury. Wiele osób ceni dania przyrządzane w stalowych garnkach ze względu na to, że są pyszne i zdrowe.

Rondle i garnki w naszej ofercie

Proponujemy bogaty wybór rondli i garnków ze stali, które powinny znaleźć się w każdej kuchni. Przyrządzanie w nich potraw będzie szybkie i przyjemne, a finalny wygląd oraz smak zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszy.

U nas kupisz zarówno uniwersalne wersje naczyń do wielu zastosowań, jak również specjalne produkty przeznaczone do przyrządzania np. sosów. Gwarantują one równomierne rozprowadzanie ciepła, by do minimum zredukować ryzyko przypalenia dna.

Oferujemy garnki z pokrywkami i bez. Polecamy szczególnie te pierwsze, jako kompletne zestawy, dzięki którym ochronisz ściany, blaty i samą kuchenkę przed zabrudzeniami powstającymi np. przez wykipienie zupy lub rozbryzg tłuszczu. Dzięki pokrywkom możesz przyspieszyć lub, przeciwnie, spowolnić czas przyrządzania dania, redukując je lub zagęszczając jego konsystencję.

U nas znajdziesz naczynia o różnych średnicach, od 160 mm do nawet 280 mm. Dzięki nim przyrządzisz zarówno pojedyncze porcje dań, jak i większość ilość zupy, sosu czy gulaszu, gdy musisz wykarmić dużą rodzinę lub gości w restauracji. Każdy rondel wyposażony jest w wygodną, nienagrzewającą się rączkę o optymalnej długości. Dzięki niej ściąganie garnków z kuchenki i ustawianie ich na gazie nie wiąże się z ryzykiem wylania zawartości czy poparzenia skóry.